Naar boven

GIJS

GIJS schoenen

Gijsschoenen hebben één belangrijke eigenschap en dat is de optimale pasvorm van al hun schoenen. Zo ontstond in de loop der jaren het mooie idee om de Gijs schoenen te ontwikkelen in meerdere breedtematen. Ook hebben de Gijsschoenen een uitneembaar voetbed waardoor ze zeer geschikt zijn voor je eigen orthopedische zool.

Gijs schoenen bij Van Keeken

Sinds een aantal jaar verkopen wij bij Van Keeken met trots het merk Gijs schoenen. Gijs schoenen is een Nederlands fabricaat dat opgericht is vanuit het merk Durea schoenen. In 1913 werd door de heer Gijs van Drunen de grondslag gelegd voor het familiebedrijf in Drunen. Hij maakte toen uitsluitend geheel handgemaakte herenschoenen waarmee hij indertijd een gouden medaille won voor het vakkundige handwerk aan de schoen. 

Na inmiddels 100 jaar wordt bij de van Drunen fabriek het vakmanschap en de liefde voor mooie schoenen nog steeds doorgegeven. De schoenen worden nog steeds op ambachtelijk wijze gemaakt waarbij ook nog heel veel handwerk komt kijken. Er worden bij Gijs schoenen door de met zorg uitgekozen leersoorten en de perfecte afwerking, prachtige schoenen gemaakt. Kwaliteit en pasvorm maken de Gijs schoenen tot een zeer aangename schoen aan de voet en zoals wordt gezegd....
      
      GIJS LOOPT ALS GEGOTEN !!

Gijs schoenen

Of je nu jong of iets ouder bent: wij hebben bij Van Keeken schoenen voor iedere voet een mooie Gijs schoen.

GIJS 2061 wijdte H (veterschoen)
GIJS 2008 wijdte E (geklede veterschoen)
GIJS 2054 wijdte G (sneaker)

Gijs schoenen worden gemaakt van mooie leersoorten die zorgvuldig uitgekozen worden. En door de verschillende breedtematen is er voor elke voet de juiste schoen te vinden. De schoen heeft een 'gebroken leest'. Dit houdt in, dat de breedtemaat wordt toegepast op de voorvoet maar dat de hiel mooi slank en aangesloten blijft, waardoor er een mooie pasvorm ontstaat. Ook wordt er rekening gehouden met de nodige ruimte om de tenen goed te kunnen bewegen. Daarom zijn de schoenen voorzien van een verhoogde teensprong.
De verschillende breedte maten van Gijs schoenen:

E breedte voor een smallere voet
G breedte voor een gemiddelde voet
H breedte voor een iets bredere voet
K breedte voor de extra brede voet

Kooptips bij het aanschaffen van jouw ideale Gijs schoenen

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van Gijs schoenen bij Van Keeken? Het is goed om te weten dat Gijs schoenen wat ruimer uitvallen. Bestel dus dezelfde maat of een halve maat kleiner dan normaal. Naast de lengtemaat is het belangrijk om ook op de breedtemaat te letten bij Gijs schoenen. De verschillene wijdtematen die Gijs schoenen hanteert garanderen een ideale pasvorm en stevigheid voor de voeten.

Van Keeken schoenen en Gijs schoenen

Van Keeken is trots om het het mooie merk Gijs in de collectie te hebben, door het geboden comfort, de goede pasvorm, het uitneembare voetbed en de verschillende breedtematen. Dit zorgt ervoor dat Gijs schoenen lopen als gegoten. Ook de GO lijn van Gijs is een geweldige schoen met een mooie pasvorm. Zie de GIJS 2060 wijdte G (hoge veterschoen). Bij deze schoen wordt vooral gelet op een goede afwikkeling van de voet. Met deze schoen kun je voorvoetklachten verminderen doordat de schoen de afwikkeling overneemt waardoor de voorvoet meer rust krijgt. Deze Go-lijn schoenen zitten ook als gegoten tijdens een heerlijke wandeling of tijdens een leuke dagje shoppen.