Naar boven

Wandelschoenen bij Van KeekenHeerlijk wandelen doe je beste op echt goed passende wandelschoenen. Van Keeken Schoenen in Bodegraven biedt een ruim assortiment aan wandelschoenen aan in de klasse A en A/B wandelschoenen. Dit zijn vooral lichtgewicht wandelschoenen voor in Nederland en voor licht gebergte. De topmerken wandelschoenen die Van Keeken schoenen aanbiedt zijn: Meindl wandelschoenen, Lowa wandelschoenen, Hanwag wandelschoenen en Gri-sport wandelschoenen. 

Wandelschoenen vind je bij Van Keeken

Ben jij op zoek naar goede wandelschoenen? En vind je het lastig om te kiezen welke voor jou de goede zijn? Dit is heel herkenbaar. Je hoort vaak dat je pas weet of de schoenen goed zijn als je er een tijdje op gelopen hebt. Dit klopt maar voor een gedeelte. 

De specialisten van Van Keeken vinden het belangrijk om jou zo goed mogelijk je wandelschoenen aan te meten. Wij houden er rekening mee waarvoor je ze gaat gebruiken. Van lichte wandeltochten met mooi weer tot het wat zwaardere werk op heuvelachtig terrein: aan de hand van je voeten én het gebruik zoeken we de beste wandelschoen voor jou. 

Van Keeken Schoenen in Bodegraven heeft een ruim assortiment wandelschoenen. Achterin onze winkel in Bodegraven is er een speciaal gedeelte gereserveerd voor wandelschoenen en -accessoires. De verschillende merken wandelschoenen die Van Keeken in het assortiment heeft zijn:

De meestbekende merken wandelschoenen zijn Lowa en Meindl. Deze twee merken staan al jaren bovenaan als het gaat om de kwaliteit van hun wandelschoenen. Het merk Lowa is op dit moment de hoofdsponsor van de Nijmeegse Vierdaagse. Hiervoor is een speciale collectie ontworpen, die je natuurlijk bij ons in het assortiment vindt.

Lowa wandelschoenen bij Van Keeken

Het merk Lowa vormt bij ons het grootste gedeelte van de collectie. Het gehele jaar door krijgen wij nieuwe Lowa wandelschoenen bij Van Keeken binnen in het assortiment. De collectie van Lowa bestaat uit verschillen modellen. Zo heeft Lowa voor zowel de slankere als de bredere voet de juiste schoen. Naast de wijdtematen heeft Lowa ook de schoenen onderverdeeld in de categoriën A, B, C, D. 
Deze categorieën staan voor de de stijfheid van de schoen. Het meest bekende model van Lowa wandelschoenen bij Van Keeken is de Renegade. Al jaren is dit model de nummer één verkochte schoen uit de collectie. 

Wil je de schoenen liever uitproberen? Kom dan eens langs bij Van Keeken schoenen in Bodegraven. Hier nemen wij uitgebreid de tijd voor je om je het juiste advies te geven en de wandelschoenen aan te meten die geschikt voor jou voeten zijn. Wij passen dan diverse wandelschoenen, zodat je goed de verschillen kunt merken. 

Kooptips: hoe ga je je wandelschoenen gebruiken?

Het is van tevoren belangrijk om te weten wat je gaat doen op de schoenen.

  • Ga je de bergen in?
  • Ga je in Nederland wandelen?
  • Ga je in Nederland en ook licht gebergte wandelen?
  • Wat voor bergen ga je eventueel bewandelen?
Dit zijn een aantal voorbeelden van vragen die je aan je zelf moet stellen: waarvoor ge je de schoenen gebruiken? De wandelschoenen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, oplopend van gebruik in licht tot gebruik in zwaar terrein. 
  • A = Licht gewicht wandelschoen
  • B = Licht gebergte tot steile bergen
  • C = Steil gebergte
  • D = Erg steil en onregelmatig gebergte

Hoe hoger je de bergen in gaat, hoe stugger de schoen moet zijn. Type A wandelschoenen bij Van Keeken zijn de meest soepele wandelschoenen. Vanzelfsprekend is dan Type D wandelschoenen het meest stugge type dat je vindt bij Van Keeken schoenen in Bodegraven. 

Belangrijk tijdens het wandelen is ook de extra lengte die nodig is bij de tenen. Zorg altijd voor minimaal 1 centimeter aan ruimte bij de tenen. Loop je langere afstanden (15Km +) dan adviseren wij zelfs om 1,5 centimeter aan extra ruimte bij de tenen. Dit heeft een reden: de voeten zetten tijdens het wandelen meer op dan gewoonlijk, waardoor de extra lengte noodzakelijk is.

Van Keeken Schoenen en het assortiment wandelschoenen

De wandelsport is op dit moment één van de snelstgroeiende sporten die er is. Van Keeken Bodegraven biedt een uitgebreide collectie aan wandelschoenen. Je kunt gemakkelijk de wandelschoenen bij Van Keeken online of in de winkel shoppen. Wanneer je online een paar wandelschoenen wilt bestellen, bestel dan altijd één maat groter dan je normale schoenmaat. Wil je extra informatie over wandelschoenen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons deskundige team.

TIP: Wanneer je gaat wandelen, zorg dan ook voor de juiste sokken. Dit zorgt voor een goed draagcomfort en een goede vochthuishouding. Wij adviseren de Falke TK2 of de Falke TK5 wandelsokken aan. 

Wandelschoenen kopen in het Groene Hart

Van Keeken schoenen in Bodegraven is te vinden midden in het Groene Hart. Bij ons kun je terecht voor een uitgebreid assortiment aan wandelschoenen. Woon jij in het Groene Hart en ben je op zoek naar goede wandelschoenen en wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in onze winkel en neem een een kijkje bij ons assortiment wandelschoenen. Niet al onze wandelschoenen zijn in onze webshop te vinden: in de winkel in de Kerkstraat in Bodegraven hebben wij een nog veel grotere collectie. Koop gemakkelijk wandelschoenen in het Groene Hart bij Van Keeken schoenen in Bodegraven.