Naar boven

Schoenen kopen in de winkel

In de afgelopen anderhalf jaar is er meer dan ooit verkocht online via verschillende webshops. Dit had natuurlijk alles te maken met de pandemie en alle ingevoerde maatregelen. Gelukkig gaan we steeds meer terug naar de tijd hiervoor. Het normaal. Maar toch zie je een verschuiving naar steeds online kopen. Of dit nou gaat om een paar sokken, schoenen of zelfs een bankstel. In deze schoenen blog vertel ik je alles over waarom het veel voordelen heeft om schoenen in de winkel te kopen en niet online. 

Schoenen kopen in de winkel

Als ik mij beperk tot de schoenenbranche zie je ook hierin een verschuiving naar steeds meer verkoop op de webshops. Wat daar een gevolg van is (en wij heel sterk merken) is dat er steeds meer voetklachten zijn. Een voorbeeld hiervan: meer dan 60% van de dames loopt op te kleine schoenen. Wanneer zij voor een groot gedeelte online zullen blijven kopen, worden de klachten aan de voeten alleen maar groter. In een betere schoenenwinkel worden de voeten opgemeten, waardoor je zeker weet dat je de juiste schoenmaat koopt van een bepaald type schoen. Elke schoen valt namelijk anders in zowel de lengte als de breedte. 

In onze winkel, Van Keeken schoenen in Bodegraven staan vinden wij zowel pasvorm als kwaliteit van de schoenen het belangrijkste. Wij proberen iedereen optimaal te helpen en te adviseren. Zo worden voeten in de meeste gevallen opgemeten en ook de inhoud van de schoen wordt gemeten. Hierdoor weten altijd of de schoenen in de juiste schoenmaat verkocht worden. En ook wanneer er klachten aanwezig zijn, zullen wij adviseren wat de beste schoenen zijn om weer klachtenvrij te kunnen lopen. 

De voordelen van schoenen kopen in de winkel

Er zijn heel wat voordelen van schoenen kopen in de winkel, inplaats van online. Ik zet ze voor jou op een rij: 

 1. Je hebt persoonlijk contact
 2. Je krijgt goed advies
 3. Je kunt de schoenen zien en voelen
 4. Je kunt schoenen passen en aanvoelen
 5. Er word meegedacht met de wensen

Dit zijn een aantal grote voordelen die je online niet kunt ervaren. Nu je de voordelen op een rij ziet staan, even iets over op de online schoenenverkoop. 

De voordelen van online schoenen kopen

Natuurlijk verkopen wij het leifste onze schoenen in de 'stenen' winkel. Dat is onze passie en hier staan we volledig achter. Daar kunnen wij je goed adviseren en garanderen dat je de beste schoenen voor je voeten koopt. Online is dit een heel ander verhaal. Toch zijn er een aantal voordelen van het online kopen van schoenen. Ik zet ze voor jou op een rij:

 1. Je hoeft de deur niet uit
 2. Gratis verzending en retour
 3. Groot aanbod

Al snel zie je dat het aantal voordelen een stuk minder groot is dan de voordelen van in de winkel kopen. Uiteraard weegt voor de één een voordeel meer dan voor de ander. 

De nadelen van online schoenen kopen

Naast de voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen. Wij zetten de nadelen van online kopen voor jou op een rij. 

 1. Je bestelt wat online en je moet het retour sturen. 
 2. De schoenen zijn leuk, maar zitten niet lekker.
 3. Het is toch niet helemaal wat je had gedacht. 
 4. Op het plaatje zien ze er veel leuker uit. 
Dit zijn een aantal punten waar je geregeld tegenaan loopt.

Er gaat dus niet boven het passen en kopen van schoenen in een echte winkel. Elke voet is weer anders, en ons team in de winkel weet als geen ander wat voor jouw voeten de geschikte schoenen zijn. Kom dus langs in onze winkel op de Kerkstraat in Bodegraven eb laat je verrassen en inspireren door onze mooie collectie.