Naar boven

Wat zijn goede baby- en kinderschoenen?

Op zoek naar goede baby- en/of kinderschoenen?

In deze blog lees je wat een goede baby- en/of kinderschoen is. We beginnen bij de babyschoenen. Je bent net een kersverse vader of moeder en er komt van alles direct op je af. Gelukkig gaat alles redelijk vanzelf en vind je vaak snel je draai. Op het gebied van schoenen is het belangrijk om je goed te laten informeren wat nou goed is voor jouw baby. Wij zullen alles voor je op een rijtje zetten.

Goede babyschoenen bij Van keeken

Wat zijn goede babyschoenen? In het begin als de baby net geboren is, draagt het nog geen schoenen. Over het algemeen wordt dan een lekker slofje gedragen om de voeten warm te houden en lichtjes te beschermen. Na de periode van het slofje, ga je over op een heel soepel schoentje. Dit noemen ze ook wel 'First step schoenen '. Dat zijn de schoenen waar ze op gaan leren lopen. De first step schoenen zijn zacht en soepel zodat je baby goed kan leren lopen, maar het kruipen niet in de weg zit. Wij adviseren hiervoor het merk Bunnies schoenen.

Bunnies schoenen

Het merk Bunnies schoenen is gespecialiseerd op het gebied van baby- en kinderschoenen. Dit merk heeft voor iedere leeftijd de juiste kinderschoenen. Bunnies schoenen gebruikt mooie leersoorten waardoor de schoenen stevig zijn en ook goed ventileren. Bekijk hier de Bunnies schoenen collectie bij Van Keeken schoenen in Bodegraven. Let bij het kopen van goede babyschoenen op voldoente teenruimte. Wij adviserennet wat meer ruimte bij de tenen over te houden dan voor volwassen schoenen. Gemiddeld adviseren wij één tot anderhalve centimeter aan de voorkant over te houden. Dit zorgt ervoor dat je baby lekker de ruimte heeft en er ook nog even in kan groeien.

Op zoek naar goede kinderschoenen?

Nu je wat meer weet over goede babyschoenen, nu iets over goede kinderschoenen. Er zijn zoveel merken, maar wat is nou echt een goede kinderschoen? Wij zetten een aantal punten waar je bij de aanschaf op moet letten op een rij:

  • Zorg voor een leren kinderschoen (geeft meer stevigheid en ademt veel beter door)
  • Zorg voor genoeg ruimte bij de tenen (houd één tot anderhalve centimeter aan ruimte over bij de tenen)
  • Let op de juiste breedte. (de schoenen moeten goed aansluiten, om de juiste stevigheid te kunnen bieden)
  • De kinderschoenen mogen niet te zacht zijn (dan biedt het niet de juiste stevigheid)

Een aantal merken die wij adviseren met goede kinderschoenen zijn :

 
Dit zijn een aantal schoenmerken waar wij graag mee werken om je kind goede kinderschoenen aan te meten. Wij adviseren dan ook om goede kinderschoenen liever in de winkel te kopen, dan online. Wil je toch liever online goede kinderschoenen kopen, maar wel wat extra advies? Neem dan gerust contact op met ons deskundige team. Wij helpen je graag verder om online toch de juiste goede kinderschoenen te kunnen kopen.