Naar boven

De beste wandelschoenen voor in Nederland

Ben jij op zoek naar de beste wandelschoenen voor wandelen in Nederland?

Dan zit je bij Van Keeken helemaal goed. In dit blog lees je alles over de beste wandelschoenen voor gebruik in Nederland. Wandelen is op dit moment één van de snelstgroeiende sporten. Dit heeft alles te maken gehad met de pandemie en natuurlijk het vele thuiswerken. Je kunt wandelen wanneer jij dat wilt, en het is ook nog eens het minst blessure evoelig. Heerlijk even de natuur in en even je hoofd leegmaken. Maar waar moet je nou op letten als je de beste wandelschoenen zoekt die  je voornamelijk in Nederland wilt gebruiken? Wij beginnen met een uitleg over de Top 3 beste merken wandelschoenen.

Lowa wandelschoenen bij Van Keeken

Lowa wandelschoenen is één van de beste wandelschoenmerken. Ook is Lowa al jaren lang de hoofdsponcor van de Nijmeegse Vierdaagse. Het merk Lowa investeert dan ook niet alleen in de hun producten, maar ook in het vestigen van hun naam als wandelschoenenspecialist. De Lowa wandelschoenen vallen over het algemeen net wat slanker dan de andere merken. Heb jij een slanke of een normale voet (qua breedte) dan is dit misschien wel jouw merk! Het grote voordeel van de Lowa wandelschoenen is dat ze met zachte zolen gemaakt worden. Dit zorgt voor een comfortabele, lichte en dempende schoen. Een nadeel is wel, dat ze wat sneller zullen slijten dan een ander merk. Wij zetten de meest verkochte Lowa wandelschoenen voor jou op een rijtje.

Dit zijn op dit moment de meestverkochte wandelschoenen van het merk Lowa. De Lowa Renegade is landelijk de meestverkochte wandelschoen die de meeste voeten direct goed past. Deze schoenen worden gebruik voor in Nederland en eventueel licht gebergte. De schoenen zijn geheel wind- en waterdicht door de Gore-tex voering en daardoor goed ventilerend. 

Meindl wandelschoenen bij Van Keeken

De merken Meindl wandelschoenen en Lowa wandelschoenen zijn redelijk aan elkaar gewaagd. Welk merk nou 'beter' is, is lastig te zeggen. Dit zal per voettype en gebruik verschillen. Daarom is het ook altijd verstandig om uitgebreid de tijd te nemen om de juiste wandelschoenen te proberen en te vinden. In grote lijnen valt het merk Meindl wandelschoenen net wat breder dan de Lowa wandelschoenen. Daarnaast zijn er verschillende modellen die nog eens extra teenbreedte en ook teenhoogte hebben. Een aantal veelverkochte Meindl wandelschoenenzijn: 

Dit zijn de meestverkochte wandelschoenen van het merk Meindl. Maar er is meer. Kijk voor het gehele wandelschoenen assortiment hier

Hanwag wandelschoenen bij Van Keeken 

De merken Lowa en Meindl zijn de wat meer gevestigde namen dan een merk als Hanwag. Deze twee merken worden vaker genoemd dan het merk Hanwag wandelschoenen. Maar dit betekend niet dat het merk Hanwag on derdoet voor de twee andere merken. Hanwag wandelschoenen zijn grof gezegd wat stevigere en wat zwaardere wandelschoenen dan de andere twee merken. Voor wie stevigheid nodig heeft of schoenen heeft die snel afslijten, zou dit wel eens een heel fijn merk kunnen zijn. Qua breedte zit Hanwag net tussen Lowa en Meindl in. Het merk Hanwag wandelschoenen is dan ook geschikt voor een gemiddelde voet. 

    

Wandelschoenen en Gore-Tex materiaal

Steeds meer wandelschoenen zijn gevoerd met het Gore-Tex materiaal. Maar wat houdt dit precies in? Wat is Gore-Tex nou eigenlijk? Gore-Tex is een membraam dat gewoven zit aan de binnenkant van de schoenen. Dit membraam zorgt ervoor dat je een wind- en waterdichte wandelschoen hebt, die nog wel kan ventileren. Dit komt doordat de gaatjes in het materiaal zo gewoven zijn, dat ze net groot genoeg is om de regendruppels buiten te houden, maar de zweetdruppels er wel door naar buiten kunnen. Een Gore-Tex wandelschoen zie je dan ook nooit met een leren binnenvoering. 

Wandelschoenen kopen in het Groene Hart bij Van Keeken

In één van de mooiste gebieden om in te wandelen, moet er natuurlijk ook een specialist zijn op het gebied van wandelschoenen. Bij Van Keeken schoenen in Bodegraven / Reeuwijk vind je een ruim assortiment aan wandelschoenen. Niet alleen de drie meest bekende merken wandelschoenen, maar ook van het merk Gri-sport. Door al deze merken in het assortiment te hebben kunnen wij iederen van een goed paar wandelschoenen voorzien, precies afgestemd op het gewenste gebruik. Ben jij op zoek naar wandelschoenen in het Groene Hart? Kom dan eens langs bij Van Keeken schoenen in de winkel of shop wandelschoenen gemakkelijk online.

Dezelfde dag nog bezorgd!

Ook bezorgen wij dezelfde dag of de volgende dag nog aan huis. 

  • Wandelschoenen kopen in Bodegraven 
  • Wandelschoenen kopen in Reeuwijk
  • Wandelschoenen kopen in Nieuwkoop
  • Wandelschoenen kopen in Zwammerdam 

Dit zijn de plaatsen waar wij jouw wandelschoenen nog dezelfde dag kunnen bezorgen. Wil jij meer advies over het aanschaffen van je wandelschoenen? Laat het ons dan gerust weten. Wij adviseren je alleen de beste wandelschoenen! Wil jij dus de beste wandelschoenen voor je voeten? Dan zit je bij Van Keeken schoenen in Bodegraven helemaal goed.