Naar boven

Wat zijn goede wandelschoenen?

Verschillende wandelschoenen bij Van Keeken

Wat is nou een goede wandelschoen? Dat is lastig in het algemeen te zeggen. Voor iedere voet en voor ieder doeleinde is de ene schoen net weer wat beter dan de andere. Wij zullen je in grote lijnen verder helpen wat nou voor jou de betere schoen kan zijn. Wil je op maat service, dan kun je het beste naar onze winkel bellen en dan helpen we je stapsgewijs verder. Ons telefoonnummer is: 0172-612225. 

Topmerken voor wandelschoenen

De betere wandelschoen merken zetten wij voor jou op een rijtje. 

De drie bovengenoemde merken zijn de betere merken op het gebied van de wandelsport. Het merk Lowa is overigens ook de hoofdsponsor van de Nijmeegse Vierdaagse. Dit geeft aan hoe groot dit merk is op het gebied van wandelen. Maar er zijn naast deze drie merken nog diverse andere merken die ook van goede kwaliteit zijn. Denk hierbij aan: 

Dit zijn twee merken die ook zeker fijne wandelschoenen in de collectie hebben. Hieronder zullen wij de merken toelichten. 

Lowa wandelschoenen
Lowa is een merk dat wat slanker uitvalt. Heb je dus een wat bredere voet, dan raden wij een ander merk aan. Uiteraard zijn er uitzonderingen binnen het merk Lowa die net weer wat breder vallen dan de gemiddelde schoen. Lowa wandelschoenen zijn schoenen die een wat zachtere zool hebben, wat voor heel veel comfort en demping zorgt. Zo kun je direct lekker weglopen en hoef je ze over het algemeen niet in te lopen. De meeste schoenen van Lowa werken met een Gore-Tex voering. Dit geeft aan dat de schoen, wind- en waterdicht, maar wel goed ventilerend is. 

Meindl wandelschoenen
Meindl wandelschoenen zijn van een Duits fabrikaat dat zeer stevig en comfortabel is. Meindl brengt wandelschoenen in diverse soorten. In grote lijnen valt Meindl net wat breder dan de gemiddelde schoen. Wanneer je een wat smallere voet hebt, adviseren wij over het algemeen eerder naar een Lowa wandelschoen te kijken. Ook Meindl werkt meestal met Gore-Tex. 

Hanwag wandelschoenen
Hanwag wandelschoenen zijn schoenen die net tussen Lowa en Meindl in vallen qua breedte. Ze hebben over het algemeen een normale tot iets bredere pasvorm. Uiteraard wil dit nog wel per model verschillen. Ook Hanwag werkt met Gore-Tex-voeringen in de meeste schoenen. 

Gri-sport wandelschoenen
Gri-sport wandelschoenen zijn lichtgewicht schoenen die voor een beginnende wandelaar prima zijn. Dit merk trek je aan, zit meteen zacht en soepel. Dat zorgt ervoor dat je er ook direct mee weg kunt lopen. Dit zijn schoenen van een goede prijs-kwaliteitsverhouding met een gemiddelde prijs van € 129,95. Wel adviseren wij om, wanneer je meer kilometers gaat maken (10 a 15 KM) een wat stevigere schoen te kiezen.De bovengenoemde merken zijn net wat steviger. 

Xsensible wandelschoenen
Xsensible is een comfortmerk dat ook modisch is. Met hun unieke concept van 'het blokje' onder de schoenen hebben zij nu ook wandelschoenen gemaakt. Dit zijn schoenen die veel stevigheid bieden, geheel waterdicht zijn en er ook nog eens leuk uit zien. Kijk voor meer informatie op onze Xsensible pagina

Vallen wandelschoenen het zelfde qua maat?

Het is belangrijk om een wandelschoen altijd een maat groter te nemen dan je 'normale' schoenmaat. Dit zorgt ervoor dat je net wat meer ruimte bij de tenen overhoudt. Bij het wandelen zetten de voeten namelijk meer op, waardoor die ruimte ook echt nodig is. Voor meer advies kun je altijd bij Van Keeken in Bodegraven terecht!