Naar boven

Wandelsokken

Sinds de pandemie is wandelen één van de meest groeiende sporten dat er is. Je kunt wandelen wanneer het jou uitkomt, hoelang jij dat wilt en op welk tempo je dat wilt. Zeker het indelen van je eigen tijd en hoelang je dat wilt is ideaal voor de velen. Tijdens de (gedeeltelijke) lockdown zag je dat steeds meer sporten niet meer mochten en veel mensen dan maar gingen wandelen. Dit werd gedaan op sneakertjes die men nog wel hadden liggen - óf er werden wandelschoenen aangeschaft. Maar ook de wandelsokken -  sokken die speciaal gemaat zijn om mee te wandelen - zijn erg belangrijk. 

Wij willen je goed adviseren over zowel de schoenen als de sokken als je gaat wandelen. In het assortiment bij Van Keeken vind je diverse soorten wandelschoenen en wandelsokken. Door het ruime aanbod kunnen wij iedereen voorzien van goede wandelschoenen en -sokken. 

Speciale sokken om te wandelen?

Wat veel mensen niet weten is, dat goede wandelsokken minstens zo belangrijk zijn als goede wandelschoenen. Goede wandelsokken verkleinen de kans op blaren of wrijving in de schoenen. Daarnaast ventileert een goede wandelsok altijd beter door dan een 'gewone' katoenen sok. Van het merk Falke is er een aantal verschillende type sokken verkrijgbaar. Afhankelijk van de hoogte van de schoenen wordt er gekozen voor een hoge of een lagere wandelsok. 

Falke wandelsokken

Het merk Falke is het meest bekende merk op het gebied van wandelsokken. Van Keeken Schoenen in Bodegraven verkoopt vooral de TK2 en TK5 sokken van Falke. Ook hebben wij een geheel wollen sok die het hele jaar door te dragen is. Falke wandelsokken zijn dan ook erg geschikt hiervoor! 

TK2 sokken om te wandelen bij Van Keeken schoenen in Bodegraven
De TK2 sok van Falke is een sok die het gehele jaar door verkocht word. De kenmerken van de TK2 sokken zijn:

  • vochtregulerend
  • dempend
  • sneldrogend
  • voorgevormd
  • naadloos

De sokken zijn te verkrijgen in een short variant en een hoge variant. De hoge heeft de normale lengte die een sok heeft en de short variant is een halfhoge sok die geschikt is voor lage wandelschoenen. 

TK5 sokken om te wandelen bij Van Keeken schoenen in Bodegraven
Het grote verschil tussen de TK2 en de TK5 wandelsokken zit hem in de dikte van de sok. De TK5 sokken zijn net een slag dunner dan de andere sokken van Falke. Deze sokken worden vooral in het voorjaar en zomerseizoen gedragen of voor wie eerder last heeft van warme voeten in de schoenen. Omdat de sokken wat dunner zijn, ventileren ze net wat fijner door. 

Wil je meer informatie over wandelschoenen of sokken om te wandelen? Vraag het dan gerust en wij helpen je graag ermee verder!

Kijk ook eens bij ondere andere blogs: